Visser Woninginrichting

Van leren zadels tot kunststof vloeren

Visser woninginrichting sinds 1890

Visser Woninginrichting bestaat al heel lang. Officieel sinds 1890 maar volgens verhalen zit er al sinds 1863 een Visser in het pandje aan de Langstraat. Aanvankelijk ging het om een zadelmakerij waar je ook koetsen kon laten bekleden, tuig laten maken of repareren. Steeds kwam er een onderdeel bij zoals biezen matten, later schaatsen. En de nieuwste generatie Visser Woninginrichting blijft met vloeren, tapijt en raambekleding in de voetsporen van het ondernemende geslacht Visser.

André en Corinne Visser runnen samen het bedrijf. Corinne is het gezicht van de winkel en André is op de werkvloer te vinden. Een klein bedrijf maar met bestaansrecht. "Visser is bekend van oudsher, nog steeds komen hier de klanten van mijn ouders. Ook jonge mensen weten ons te vinden vanwege de korte lijnen, kwaliteit en brede sortering. Wij willen niet een van de vele zijn en hebben bewust voor bepaalde merken gekozen, voor kwalitatief betere producten."’

De zadelmakerij

André kreeg het beroep van stoffeerder met de paplepel ingegoten. Aan vroeger en aan de verhalen van zijn ouders over nog vroegere tijden heeft hij prachtige herinneringen. ,,Het bedrijf is begonnen als zadelmakerij op de bovenverdieping.’’ Hij wijst op een klein raampje dat uitkijkt op de Langstraat. "Vroeger reed de melkwagen door de Langstraat. Zadels en tuigen die gerepareerd waren, werden door dat raampje naar beneden op die melkwagen gegooid en zo bij de betreffende boer afgeleverd."
Gordijnen werden vroeger door zijn moeder en tante Jo van de overkant gemaakt.

"Ik zie ze nog zitten, dagenlang met z’n tweeën en twee naaimachines aan de keukentafel."

Schaatsen slijpen

Visser was vroeger tevens sportzaak waar je ook schaatsen kon kopen en laten slijpen. "Schaatsen was mijn vaders grote hobby. Dat niet alleen, schaatsen betekende ook inkomen. Samen met Thiem van de Kolk schaatste hij voor prijzengeld. Dat was soms meer dan in een week verdiend werd." Die inkomsten waren brood nodig want januari en februari waren zakelijk gezien geen beste maanden. "En als het dan geen goede schaatswinter was, merkte ik dat alles wel een beetje minder moest." Een koude winter betekende ook extra inkomsten van het schaatsen slijpen. "Avonden, ook zaterdag en zondag de hele dag stonden mijn vader en ik vaak samen in het schuurtje schaatsen te slijpen. Met de auto reden we naar Friesland om daar bij de schaatsenfabrieken de schaatsen op te halen."

Visser als specialist

Gerrit Visser is in het harnas gestorven. André en Corinne, die zich ook gespecialiseerd heeft in dit vak, zijn op de zelfde voet verder gegaan. Korte lijnen, kwaliteit en uitstekend advies. "Wat mijn vader altijd zei, geldt nog steeds: Klanten krijgen is niet zo moeilijk. Klanten houden, daar gaat het om." Visser werkt hoofdzakelijk voor de particuliere markt maar ook voor projecten zoals het Zorgspectrum ’t Zand/ locatie ’t Weijtendaal, Langhuus,en KBBL.

De winkel is onlangs grondig gerestyled en uitgebreid zodat je een goed overzicht hebt van allerlei soorten harde vloeren, tapijt, gordijnen en andere raamdecoratie. Corinne: ,,We hebben talloze stalen maar weinig op voorraad. Dat is niet nodig, want alles is op korte termijn te bestellen.

"Dit is zo’n mooi en creatief beroep.", zegt André tevreden. "Neem nou het bekleden van trappen. Of een mooie gladde ondervloer waardoor het tapijt echt superstrak ligt. Mflor, een PVC vloer met het uiterlijk van steen of hout, is een prachtig product waar erg veel vraag naar is."

Kom gerust vrijblijvend bij ons langs en laat u inspireren in de vele mogelijkheden op het gebied van de woninginrichting.

Stuur e-mail naar Visser Woninginrichting Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter